tiistai 27. maaliskuuta 2018

VAATEKAAPIN KEVÄTSIIVOUS - MIKÄ ON CAPSULE WARDROBE

Päivä on kääntynyt yötä pidemmäksi, ja ulos mennessä voi todella tuntea auringon lämmön - on siis kevätsiivouksen aika!

Samalla kun mieli herää talven horroksesta, on myös ihanan virkistävää käydä oma vaatekaappi läpi ja pistää turhat vaatteet eteenpäin. 

Yritän itse siirtyä parhaillaan capsule wardrobeen, jonka ideana on siis omistaa vaatekaappi, jossa kaikkia vaatteita tulee käytettyä, ne sopivat keskenään yhteen ja sopivat myös käyttäjänsä elämäntilanteeseen. 


(Itse huomasin omistamani aivan liian monet kesäkengät, ottaen huomioon sen, että asun Suomessa, jossa talvikengillä tepastellaan suurin osa vuodesta :-D)

iPiccy-DesignJEEJEE

Vinkkejä kevätsiivoukseen 

Kun siivoat vaatekaappisi sääännöllisesti, tulee pukeutumisesta sekä helpompaa, että inspiroivampaa! Tässä muutamia vinkkejä vaatekaapin kevätsiivoukseen ja lopussa lisää tietoa capsule wardobesta.

  • Aloita keräämällä kaikki omistamasi vaatteet, kengät, takit ja laukut saman huoneen lattialle. Näit näät todella kuinka paljon omistat. Huom. Hae myös varastosta jokaikinen omistamasi kenkäpari. Tätä on hauskaa tehdä yhdessä perheen kanssa ja laskea kuka on rohmunnut eniten kenkiä itselleen :D.

  • Käy jokainen vaateryhmä peräkkäin läpi, esim. kengät, takit, laukut, housut, paidat… Käy jokainen yksttäinen vaate läpi ja käytä kolmen pinon taktiikkaa:


1. PINO Rakastan vaatetta, se sopii tyyliini, tunnen oloni hyväksi se päällä, käytän sitä usein ja PUKISIN VAIKKA HETI PÄÄLLE -> takaisin kaappiin

2. PINO Muuten sama kuin yllä, mutta VAATE EI OLE TÄHÄN VUODENAIKAAN SOPIVA -> säilytykseen odottamaan sille sopivaa vuodenaikaa. Huom. Tämä on tärkeä pino, sillä kun vaatekaapissa on vain sesongin mukaiset vaatteet, ja näät mitä omistat, tulee niitä käytettyä tehokkaammin.

3. PINO Kiva vaate, mutten ole käyttänyt pitkään aikaan, otan kaapista mutten ikinä päädy lähtemään se päällä minnekkään, ei sovi tyyliini, tai minulla on jo toinen samanlainen, mutta parempi versio -> vaate eteenpäin joko kirpparille, lahjoitukseen tai kierrätykseen.
DSC08728

UUSINTAPINO Voit halutessasi rakentaa vielä uusintapinon, eli pino, johon kokoat vaatteet, joita tarvitset kyllä vaatekaapissasi, mutta et vielä omista juuri sitä täydellistä yksilöä. Esimerkiksi itselläni on kivannäköiset, mutta epämukavat harmaat ruutuhousut, joita pidän vaatekaapissani, KUNNES löydän sen täydellisen parin niiden tilalle.


  • Kun olet käynyt jokaisen vaatteen yksitellen läpi, on vain ne TÄYDELLISET ja UPEAT sen kauden vaatteet helppo asetella vaatekaappiin. Kun vaatekaappi ei pursua, pysyy se helpommin myös siistinä. Toista siivous seuraavan vuodenajan alussa.
iPiccy-Designssv

Lisää capsule wardobesta

Capsule wardroben rakentamiseen kuuluu siivouksen jälkeen esimerkiksi viikon mittainen jakso, jolloin tulisi käyttää KAIKKIA (paitsi juhlavaatteita) vaatekaappiin säästettyjä vaatteita. Tällöin valintasi tulee todella koitokseen, ja saatat vielä luopua siitä ihan kiva vaatteesta, jota et raaskinut aluksi laittaa pois.

Jokaisen kauden aikana voi miettiä, mitä vaatekaapista puuttuu ja kerätä ostoslistaa tarpeellista hankinnoista. Usein capsule wardobessa shoppailu olisi tarkoitus tehdä kerralla seuraavan kauden alussa tai kun juuri täydellinen vaate osuu vastaan, ja panostaa laatuun määrän sijaan.


Netistä löytyy erilaisia listoja siitä, kuinka monta mitäkin vaatetta capsule wardobessa tulisi olla, mutta mielestäni niitä voi muuttaa ilmaston, elämäntilanteen ja oman tyylin mukaan. Siksi en itse lähde orjallisesti noudattamaan mitään tiettyä lukumäärää, mutta idea capsule wardobessa on mahtava! 


DSC08703

Kommentoi, miltä sinun vaatekaapissasi näyttää parhaillaan? Innostuitko ryhtymään siivouspuuhiin? 


Julkaisemme blogissa postauksen joka toinen viikko. Seuraa blogia esim bloglovinin kautta klikkaamalla TÄSTÄ tai ylimmästä kuvasta blogin oikeassa reunassa.

-Hilla
DETALJI Boutique
Kalastajantie 3
ESPOO

Seuraa meitä myös instagramissa ja pinterestissä: @detaljiboutique 
Facebook sivut: detaljiBOUTIQUE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olit tästä postauksesta? Otamme mielellämme rakentavaa palautetta ja postaustoiveita vastaan!